
ETEN OM AEST
DE ERVARING
DINER
Bij AEST serveren we verrassingsmenu’s van drie tot en met zes gangen, waarin het seizoen altijd het uitgangspunt is. We koken met wat op dat moment voorhanden is, en proberen zoveel mogelijk te werken met ingrediënten van Terschelling. Wat we niet op het eiland vinden, vullen we aan met producten uit de rest van Nederland.
Hoewel onze basis stevig geworteld is in de noordelijke keuken, laten we ons ook graag – in kleine mate – inspireren door smaken uit andere werelddelen. Zo ontstaat er een menu dat vertrouwd voelt, maar toch weet te verrassen.
Ons contact met de mensen achter de producten vinden we minstens zo belangrijk als het koken zelf. Lokale vissers, boeren en tuinders spelen daarin een sleutelrol: hun kennis, vakmanschap en zorg voor hun omgeving zorgen ervoor dat we dicht bij de oorsprong van elk ingrediënt kunnen blijven. En dat proef je.
WIJNEN
& SAPPEN
Een culinaire avond begint in het glas. Bij AEST geloven we dat een mooi glas wijn of een bijzondere, alcoholvrije begeleiding een gerecht naar een hoger niveau kan tillen. Onze wijnkaart is met zorg samengesteld door Michel en sluit nauw aan bij de signatuur van onze keuken. Elke keuze op de kaart is gemaakt door persoonlijke voorkeur en oog voor balans, beleving en smaak. We werken zoveel mogelijk met wijnen uit Europa, passend bij de stijl en het karakter van onze gerechten. Laat je verrassen door een begeleidend arrangement, waarin wijn en gerecht elkaar versterken.
Ook voor wie liever geen alcohol drinkt, bieden we een volwaardig alternatief: alcoholvrije begeleiding die met dezelfde aandacht is samengesteld en die het seizoen en het menu weerspiegelt.





HET VERHAAL VAN AEST
Sander en Michel ontmoetten elkaar in 2012 bij De Librije in Zwolle, een broedplaats voor culinaire passie en vakmanschap. Hun gedeelde liefde voor gastronomie, ambacht en het ontdekken van pure smaken vormde meteen een sterke basis van de vriendschap.
Twaalf jaar geleden kwam Sander naar Terschelling om een zomer in de keuken te werken. Wat begon als iets tijdelijks groeide uit tot een blijvende verbondenheid met het eiland. De rust, de natuur en de eenvoud van het eiland zorgden ervoor dat hij bleef. Door zijn enthousiasme en verhalen over het eiland besloot ook Michel om Terschelling te komen ontdekken. Apart van elkaar bouwden ze hun ervaring op bij verschillende horeca bedrijven op Terschelling, waar ze hun kennis verdiepten en hun visie vormgaven. Hun gedeelde droom groeide: een eigen plek creëren waar gastronomie, natuur en gastvrijheid samenkomen.
In 2024 kreeg die droom een naam en een plek: met de overname van De Koegelwieck. Hier realiseerden zij hun visie met AEST. Een uniek restaurant én boutique hotel. Hier nodigen Sander en Michel hun gasten uit om niet alleen te genieten van hun culinaire creaties, maar ook om te verblijven in een omgeving die het eiland ademt.
Het boutique hotel combineert comfort met authenticiteit. Met zorgvuldig ontworpen kamers die rust en stijl uitstralen, bieden we de gasten een plek waar gasten kunnen ontspannen. Of je nu komt voor het verrassingsmenu, een weekendje weg of een bijzondere gelegenheid, AEST is een plek waar de natuur, het eiland en de persoonlijke aandacht van Sander en Michel samenkomen. Bij AEST draait alles om het echte verhaal: van het landschap buiten tot het bord binnen, en van het eerste glas wijn tot de nachtelijke stilte van Terschelling.

Sander Wever
Chefkok en eigenaar van Restaurant AEST, dat zich richt op moderne en pure gastronomie. Zijn carrière begon in de bediening bij De Librije in Zwolle, waar hij zijn huidige compagnon Michel leerde kennen. Op Terschelling groeide zijn interesse in koken, geïnspireerd door de natuur en de rust van het eiland. In de jaren die volgden deed hij ervaring op bij verschillende horecabedrijven. Zijn werk werd onder andere erkend met vermeldingen in de Lekker500 en Gault&Millau.
In 2023 kookte hij voor het koningshuis. Lokale producten en het wildplukken van seizoensgebonden ingrediënten spelen een centrale rol in zijn keuken. Deze elementen worden verwerkt in eigentijdse gerechten waarin eenvoud en smaak centraal staan. Zijn stijl kenmerkt zich door aandacht voor detail en respect voor de herkomst van elk ingrediënt. Met zijn team werkt hij dagelijks aan een eerlijke en toegankelijke culinaire beleving.

Michel de Kivit
Maitre en eigenaar, geboren in Zwijndrecht, begon Michel zijn culinaire reis aan de horecaschool De Rooi Pannen in Breda. Tijdens zijn opleiding en stages verdiepte hij zich in alle aspecten van het vak – zowel in de keuken als in de bediening. Zijn pad leidde hem uiteindelijk naar het gerenommeerde restaurant De Librije, waar hij Sander ontmoette. Ze hielden altijd contact, wat hem uiteindelijk ook naar Terschelling bracht.
Op het eiland ontwikkelde Michel zich verder in alles wat met eten en drinken te maken heeft. Eerst als Maitre bij Restaurant Caracol wat ook een mooie vermelding in de Michelin gids, Gault&Millau en de Lekker500 had. Zijn passie voor mooie wijnen en de kunst van het wildplukken, specifiek van wat Terschelling te bieden heeft, speelt daarin een grote rol. Michel houdt ervan om mensen in de watten te leggen en hen te verrassen met pure smaken en verfijnde combinaties.
TABLE TALK
"A Memorable Dining Experience"
Use this space to share a testimonial quote about the business, its products or its services. Insert a quote from a real customer or client here to build trust and win over site visitors.
- Culinary Chronicles
"Fresh, Flavorful, and Fantastic"
Use this space to share a testimonial quote about the business, its products or its services. Insert a quote from a real customer or client here to build trust and win over site visitors.
- Eat.com
"A NIGHBORHOOD GEM"
Use this space to share a testimonial quote about the business, its products or its services. Insert a quote from a real customer or client here to build trust and win over site visitors.
- Foodie Feed Mag